fredag 29 augusti 2008

Och marulken...


Bra smaker blev det...

Dagens lunch...


Så här blev det till slut.

Grillade pilgrimsmusslor...


Lite prep till förrätten. Dofter är mycket minnen för mig. T.ex när jag grillar pilgrimsmusslor så tänker jag ofta på min tid i köket på The Westin i Sydney...

torsdag 28 augusti 2008

Klarning av consommén...


Här håller jag på med en del av fredagens förrätt.

Blanch dags...


Nu har jag pillat färdigt med mina bondbönor.

Fredagens meny...


Blir lite småsugen !

Gott och blandat...


Detta fick jag av vår vaktmästare idag ! Vi får se vad jag gör utav dessa små skönheter :-)

onsdag 27 augusti 2008

Havskatt...


Se vad kul man kan ha i en fiskbutik... (För er som undrar, ja det är Kenta som gömmer sig bakom limen...)

tisdag 26 augusti 2008

Tartar på fjordlax, forellrom och äppelsyrad gurka...


Den här förrätten gillar jag för de fina färgerna... Även denna rätt har jag gjort till en delägarlunch.

I denna ljuva (kantarell) tid...


Här håller jag på att fräsa kantareller till en stuvning. Den färdiga rätten, som blev en huvudrätt till en kräftmeny på jobbet består av brässerad vildand med en gräddsås på La Cidre, spetskålsknyte med kantareller och en liten Hasselbackspotatis. Rustikt och smakrikt...

Grillad fläskrygg, chilli bearnaise, fondantpotatis och rödvinssky.

Här är en veckans kötträtt på jobbet. Jag har stekt fläskryggen på ca 60 grader i ugnen. Det blev både mört och saftigt :-). Den röda saken är en ugnstomat som jag fyllt med ruccolapesto.


Nudelsoppa....


Mums... Nudelsoppa på MBK i Bangkok.....


Tryffelvariation...

Här har jag gjort en liten variation av tryffel till förrät till en delägarlunch.
Tryffelpolenta, tryffelsalami och marinerad kronärtskocka med tryffel peccorino.