söndag 6 september 2009

Underbara tryffel…

IMG_1367

Den försenade tackmiddagen…

För ca 6 år sedan, när vi gifte oss uppe vid Siljan, så fick vi enorm hjälp med en brunch som vi hade för alla våra gäster dagen efter bröllopet. De som drog det stora lasset den dagen var mina kära släktingar, (moster med man, mor etc.) Då lovade vi att som tack för detta bjuda på en riktig brakmiddag uppe vid Björka fäbod. Sen har det inte blivit av, det har inte passat av en massa olika anledningar, men nu har vi äntligen gjort det ! Vi var 6 personer på middagen och det bjöds på en matresa genom september kvällen ! :-)

Vid ankomst så bjöds det på cava och canapéer.

* Getost tartelett med valnöt & honung

* Camembert med fikonmamelad

* Brulé på anklever

IMG_1371

Förrätten till tackmiddagen…

IMG_1374

Förrätten, som blev en riktig favorit i sällskapet bestod av Cannelloni fylld med rimmade scampi & pilgrimsmusslor, kompott på plommontomater samt brynt smör med pinjenötter. Jag toppade med ett basilikablad, och några spån av mycket vällagrad Parmesan, som fulländade smakerna !

Och så huvudrätten…

IMG_1379

Tryffelfärserad majskyckling med confitbakad rödlök, Puylinser och Calvados & ankleversås…

Jätte mumsigt blev det. Desserten fick vi aldrig någon bild på tyvärr, men det var en skapelse av min fru. Apelsiner fyllda med fruktköttet utblandat med vaniljglass, ananas och rom… Riktigt friskt och gott efter en ganska tung middag !

torsdag 3 september 2009

Veckans kött…

IMG_1361

Stekt rimmat sidfläsk serverat med en ragu på jordärtskocka, gula kantareller och äpple…

Mums :-)

Veckans fisk…

IMG_1363

Ångad fjordlax med spenat och handskalade räkor, vitvinssås och jasminris.