tisdag 26 oktober 2010

Veckans kött...

Plommonspäckad fläskytterfile som sedan lågtempas i ugnen. Mums...

måndag 18 oktober 2010

Veckans fisk...

Rödtungsfile Meuniere med vitlöksfrästa champinjoner, vitvinssås och grönsaks couscous.

Veckans kött...

Serranolindad kalvfärsjärpe med rotfrukter och Sherry sky.

fredag 15 oktober 2010

Profiteroles

Idag fick jag ihop mina profiteroles. Fyllda med härlig vaniljcreme och glaserade med choklad...
Skickat från min Samsung Mobil

fredag 8 oktober 2010

Fick ett infall idag att göra profiteroles med vaniljkräm. Jag blev lite sugen att prova på att göra dem av två anledningar. Häromkvällen på TV programmet Mastetchef Australia så var en av utmaningarna att göra en Croquembouche på tid. Jag kände då att jag ville testa att göra själva bollarna eftersom jag inte gjort dem sen skolan tror jag. Jag använde tecepten från TV serien. Resultatet blev ok. Men ugnen var lite för varm så de blev inte riktigt klara men fick lite för mkt färg. Vaniljkrämen blev aningens lös så man nåste låta den koka ur lite längre än vad jag gjorde.

Skickat från min Samsung Mobil