onsdag 23 november 2011

Citron & Timjanskorv

korv
Björnes citron och timjanskorv
12 - 15 korvar.
Ca 2 meter svinfjälster.
1 citron.
900 g grytbitar av gris eller svålfritt bogfläsk
Färsk timjan
1 småfranska
2 dl mjölk
1 msk salt
1 tsk grovmalen svartpeppar.
Gör så här:
Blötlägg fjälstren ett par timmar. Spola igenom dem med kallt vatten. Börja med att skala det gula av citronen. Strimla till tunna, korta strimlor och förväll dessa 5 minuter i lite vatten. Låt kallna.
Mal köttet genom kvarnens grova hålskiva. Smula sönder brödet och låt det svälla i mjölken.
Arbeta samman det malda köttet med salt och peppar. Tillsätt brödsmeten och citronskalet.
Stek ett smakprov - en lite klick smet i medelvarm panna med lite olja. Smör eller margarin ger sälta och är inte lämpligt använda.
Fyll smeten löst i fjälstren. Knyt av till 10 - 15 cm långa korvar. Låt dem ligga i kylskåp över natten och stek dem sedan knapriga i panna med smör eller margarin. Inte för varmt - korven skall långsamt bli genomstekt.