lördag 21 februari 2015

Crockpot

Detta fantastiska köksredskap, slowcookern!

Preppa råvarorna på kvällen, lägg dem i grytan på morgonen och sätt på den innan du går till jobbet så kommer du hem till en nästan färdig middag!

Här har jag preppat en rimmad fläsklägg till ärtsoppan för kokning över natten. 


Och nedan har jag preppat en bit högrev för att göra en fantastisk Boeuf Bourguignon. 




Grilldags!


Jag älskar att grilla!
Här har jag lagt på några bitar kalvytterfilé samt ett lammrack av ekologiskt uppfödda lamm ifrån Hultets gårdsslakteri nere vid Vättern. 

Tänk på att utnyttja de olika grillningsmetoderna som finns. 

Här har jag riggat grillen för indirekt grillning, dvs att jag har två brikettkorgar längs sidorna på grillen och ingen värmekälla i mitten. När grillen är varm bryner man köttet på gallret direkt över glöden, för att sedan lägga det i mitten och lägga på locket. Om man sedan reglerar värmen genom att ha spjällen öppna olika mycket så kan få en långsam och skonsam tillagning av köttet, utan att det blir för hårt grillat. 

lördag 7 februari 2015

Schlager Prosecco

En mycket lätt, fruktig och frisk Prosecco med fin balans och toner av citrus som passar utmärkt som sällskapsvin med lite salta tilltugg och snacks eller varför inte en fräsch sallad. Jag tycker även att det är mycket prisvärt. 

Prosecco Denominazione di Origine Controllata Treviso Spumante Extra Dry 

Artikelnummer: 77111
Pris: 87 :-
Sortiment: Beställningssortiment
Typ: Prosecco Spumante
Druvor: Glera
Land: Italien
Region: Veneto
Alkoholhalt: 11 %