torsdag 21 maj 2015

Faustino på bag in box



Vinet har en mörk och djup färg, fyllig doft av mörka bär.
Hög fruktig smak, lent och fint men med lämnar kvar en behaglig hetta i munnen.
Vinet fungerar utmärkt som sällskapsvin, men hävdar sig även bra till mustiga smårätter, gärna med spanska smaker. Serrano, manchego, chorizo, lite oliver... Variationen är oändlig.

En prisvärd box för vår & sommarkvällarna.

Namn: Faustino Tempranillo
Artikelnummer: 75716
Pris: 199 kr
Alkoholhalt: 13 %
Druvor/Råvaror: Tempranillo 85 %, Merlot 15 %

onsdag 20 maj 2015

Matlagningsevent med fokus på sous-vide och ånga.



Igår hade jag ett event på Electroluxvu ddär fokus låg på sous-vide och ånga. 
På menyn för de 15 deltagarna stod Tomatsallad med mozzarella. Vi skållade tomaterna i ånga och skalade dem innan de blandades ned i salladen. Till varmrätt fick de göra sous-vide bakad lax med syrad äppel och gurksallad, forellrom, hemgjord Hollandaisesås samt färskpotatis. Till dessert gjorde vi inkokta fikon (även dessa i ångugn) med vaniljglass.  Är ni också sugna på ett litet matlgningsevent med vänner eller kolleger? Hör av er så löser vi det. 

lördag 16 maj 2015

Spatchcocked chicken/butterfly chicken

Hej! Nu var det längesedan jag gjorde några inlägg här. 
Här grillar jag så kallad spatchcocked chicken, dvs. att kag klippt bort ryggbenet på kycklingarna och vikt ut dem. Detta ger förstås en snabbare tillagning än om man grillar hela fåglar. Dessa preppade jag igår genom att göra en marinad på brynt smör, honung, äppeljuice och vitlökspulver som jag inbicerade in ikycklingen med en marinad injektor. Runt omkring på gallret ligger några av favorit-snacksen. http://scubachef.blogspot.com/2013/06/bbq-chickenwings.html