tisdag 25 oktober 2016

Pulled pork, Low & Slow....

Nu var det alldeles för längesedan jag uppdaterade min blogg!

I söndags var det höststädning i vår BRF. Som medlem i trivselgruppen, så beslutade jag mig för att växla upp den traditionella korvgrillningen lite.

Efter alla hade slitit hårt denna regniga och blåsiga dag så serverade jag pulled pork med tillbehör.
Jag skall nu beskriva ett sätt att göra den på som är lite enklare än att vakta grillen i 10-15 timmar.

Jag använder benfri fläskkarré till min PP.

Dag 1: Ta fram köttet och torka av det. Injicera äppeljuice runt om i köttet med en marinadspruta (Kan köpas på bla. Clas Ohlsson). Gnid in köttet runt om med en god torr rub. Kan göras egen, eller köpas färdig.Plasta in formen, och låt stå över natten i kylen.

Dag 2: Ta fram köttet ur kylen och låt rumstemperera.
Rigga grillen och tänd ca 10-15 briketter. Lägg dem på ena sidan i grillen. Gör två ganska storafoliepaket med rökchunks, som du sedan pickar flera hål i. När briketterna är tända, läggs ett av foliepaketen direkt på glöden. Lägg sedan på gallret, och köttet på den indirekta sidan. På med locket, och stäng alla spjäll nästan helt. Låt röka i ca 1 1/2 timme. Byt ut foliepaketet, och rök i ca 1 1/2 timme till. Lyft köttet och ta in det. Lägg karrén i en gjutjärns gryta med lock, och tillsätt ca 2 dl kalvfond och en liten skvätt god BBQ-sås. På med locket och låt stå i ugnen på ca 100-120 grader i 6-7 timmar. Lyft av locket och känn doften! Lägg över köttet i en form och dra isär det i trådar med hjälp av två gafflar.
Servera i exempelvis pitabröd med picklad rödlök, coleslaw, BBQ-sås, jalapenos och koriander. Vill man förbereda till större serveringar, så lägger man det dragna köttet i lagom stora folieformar, fördelar spadet från grytan i formarna och låter svalna. På med lock, och in i kylen.
Sedan kan man värma på låda för låda på grillen eller i ugnen eller hur man nu vill ha det!