söndag 13 februari 2011

Söndagsmiddag…

 

Idag bjöd jag på kalvbringa färserad med anklever och Karl-Johan svamp, Balsamicosky samt rostad Blå Kongo potatis med vårlök och sparris. Det var väl värt mödan !

2011-02-13 13.27.05

Här är bringan parerad och kryddad med salt & peppar.

2011-02-13 13.27.11

Paryrerna  malde jag och gjorde en färs av som jag smaksatte med K-J svamp och bitar av färsk anklever.

2011-02-13 13.36.06

Färsen är klar och läggs på bringan….

2011-02-13 13.41.48

Som sedan rullas ihop tight, och binds upp med bomullsgarn och kryddas rikligt med salt och peppar.

2011-02-13 13.55.16

Bringan bryns sedan runt om i smör/olja och läggs i en ugnsform med lite rödvin och mire poix.

Sedan steks den under upprepade ösningar i 125 grader i ca 3 timmar (tills köttet är mört).

2011-02-13 17.47.10

Så här ser den ut när den är färdig att läggas upp !

Inga kommentarer: