tisdag 30 april 2013

På begäran, recept på bakad röding!



På begäran kommer här receptet på den lågtemp bakade rödingen.

Detta behövs för 4 pax:

2 st rödingar
1 msk salt
1 tsk socker
Lite hackad dill

Gör så här:

Filea rödingen försiktigt, utan att köttet går sönder. Ta av skinnet, och dra ur de små benen.
Torka av filéerna. Blanda salt och socker, och strö över fisken, och låt rimma i rumstemp. ca 20 minuter.
Lägg en filé på utrullad plastfilm, med sida där skinnet suttit uppåt. fördela dillen jämnt över filéen. Lägg nästa filé ovanpå, med skinnsidan nedåt. Gör en tight rulle av detta med hjälp av plastfilmen. Gör sedan likadant med de andra filéerna,. Platta till rullarna lätt med handen. Se till så att skarven ligger åt sidorna, så fisken ligger på sidan.

Lägg på bleck eller ugnsgaller, och baka i 75 grader tills kärntempen är 48 grader. Kyl sedan rullarna i isvatten. När de kallnat och stelnat, skärs den i 2-3 cm filébitar med plasten på som stöd. Rulla av plasten försiktigt och lägg fisken som på  bilden. Vid servering, värm upp fisken till 48 grader igen, och garnera på önskat sätt. Fisken kan även serveras kall som förrätt.

Lycka till!


Inga kommentarer: