onsdag 26 augusti 2009

Raviolin…

IMG_1217

Ett lätt sätt att göra trevliga raviolis på är som sagt att använda sig av wonton plattor. Dessa får du lättast tag på om du går till din lokala Asiatiska supermarket. De ligger oftast i frysdisken i små paket. Annars är det bara att fråga om hjälp :-). När plattorna tinat, lägger man ut dem på en bräda/bänk. Klicka på fyllningen (i detta fall stuvade kantareller med  rökt sidfläsk). Pensla kanterna med uppvispat ägg, lägg på en platta till. Tryck till plattan mot fyllningen, så ni får bort så mycket luft som möjlig, och sedan hela vägen ut mot kanten. Skär ut en rundel av raviolin med hjälp av ett utstickarmått/glas.

IMG_1218

Koka raviolin i saltat vatten i ca 3 minuter. Dessa använde jag ju som garnityr till vildanden, men självklart kan man göra andra fyllningar och blanda dem med t.ex ostsås eller vad som helst !

1 kommentar:

Martin Ericson sa...

Ser smarrigt ut. Måste jag testa. Lite lyxigt och fixa sin egen ravioli