Tillagning
Detta behövs :
200 g Arborioris
1 finhackad gul lök
4 st. finhackade vitlöksklyftor
100 g smör
1 dl torrt vitt vin
1 liter hemgjord kyckling fond
50 g riven parmesan
salt/vitpeppar
Lite hyvlad Parmesan till garnering
Gör så här :
Koka långsamt upp fonden I en kastrull. Hetta upp en liten klick av smöret i en tjockbottnad kastrull, tillsätt lök/vitlök och svetta tills helt mjuka utan att ta färg. Höj värmen och tillsätt riset. Fräs under omrörning tills riset blir glansigt och “knäpper". Tillsätt vinet och låt koka in. Späd sedan med fonden, lite taget och låt riset suga upp vätskan mellan spädningarna under konstant omrörning. Fortsätt med detta tills risotton ar klar, dvs. en krämig konsistens med lite kärna när man tuggar på riset. Rör ned resten av smöret och tillsatt parmesanen. Smaka av med salt/peppar. Forma risotton som ägg på tallrikar och strö över den hyvlade Parmesanen... Njut !
1 kommentar:
Tack, vill gärna se fler recept i din blogg.
Mvh // Jan-E
Skicka en kommentar