tisdag 27 oktober 2009

Wallenbergare…

DSC00041

Veckans kötträtt är en härlig klassiker. Wallenbergare med skirat smör, gröna ärtor och potatispuré samt rårörda lingon.

Så här gör jag mina Wallenbergare :

Ca 8st.

1 kg kalvfärs (mald 2 ggr)

5 äggulor

1 liter vispgrädde

salt/peppar

Ströbröd

Gör så här :

Blanda alla ingredienser väl till en homogen färs (utom ströbrödet).

Forma runda biffar, och vänd försiktigt i ströbrödet. Stek gyllenbruna i rikligt med smör. Stek färdigt i ugnen på ca 150 grader tills Wallenbergarna är genomstekta men fortfarande saftiga i mitten. Servera med ovan nämnda tillbehör ! Mums…

3 kommentarer:

Anders Öhman sa...

Älskar wallenbergare. Recept med 1 liter vispgrädde måste vara bra. ;)

world on a platter sa...

Hej Anders, he he...Finns inga genvägar till en klassisk Wallenbergare :-)

Jan-E sa...

Tack för receptet, skall testas!