Veckans kötträtt är en härlig klassiker. Wallenbergare med skirat smör, gröna ärtor och potatispuré samt rårörda lingon.
Så här gör jag mina Wallenbergare :
Ca 8st.
1 kg kalvfärs (mald 2 ggr)
5 äggulor
1 liter vispgrädde
salt/peppar
Ströbröd
Gör så här :
Blanda alla ingredienser väl till en homogen färs (utom ströbrödet).
Forma runda biffar, och vänd försiktigt i ströbrödet. Stek gyllenbruna i rikligt med smör. Stek färdigt i ugnen på ca 150 grader tills Wallenbergarna är genomstekta men fortfarande saftiga i mitten. Servera med ovan nämnda tillbehör ! Mums…
3 kommentarer:
Älskar wallenbergare. Recept med 1 liter vispgrädde måste vara bra. ;)
Hej Anders, he he...Finns inga genvägar till en klassisk Wallenbergare :-)
Tack för receptet, skall testas!
Skicka en kommentar