Blinier med löjrom, rödlök och dillolja
Antal portioner: 6
Färdigt på: 35 min
Ingredienser:
25 g jäst
5 dl mjölk
2 dl bovetemjöl
2 dl vetemjöl
2 st äggulor
0,5 tsk salt
2 st äggvitor
Till stekning:
smör
Till servering:
Löjrom
2 st hackad rödlök
2 dl crème fraîche
Gör så här
Värm mjölken fingervarm (37º C).
Häll lite av den över jästen och rör tills den är upplöst.
Rör ner båda mjölsorterna, äggula, resten av mjölken och salt.
Rör smeten slät och klumpfri.
Täck skålen och låt smeten jäsa ca 1 timme i rumstemperatur.
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner det i smeten.
Hetta upp en stekpanna med lite smör. Klicka i smeten, ca 1½ msk till varje blini. Vänd dem när de har jäst upp och stelnat på ovansidan. Mixa dill och olja, vispa créme fraichen. Lägg upp snyggt på tallrikar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar