Detta behövs:
Pajdeg
* 1 dl vetemjöl
* 1 dl grahamsmjöl
* 1 dl havregryn
* 1/2 dl socker
* 100 g smält smör
Fyllning
* 4 gelatinblad
* 1 dl starkt kaffe
* 1/2 dl whisky
* 2 ägg
* 3/4 dl socker
* 1 1/2 vispgrädde
* Blockchoklad till gn.
Gör så här:
* Blanda alla torra ingredienser till paj degen.
* Tillsätt smöret och tryck ut blandningen i en pajform.
* Grädda 200-225 grader i 10-15 minuter, låt svalna.
* Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten några minuter.
* Krama ur gelatinet och lös det på svag värme i lite av kaffet. Tillsätt resten av kaffet och whiskyn. Vispa ägg-
gulorna och sockret vitt och pösigt, tillsätt whiskyblandningen.
* Vispa grädden och rör ner den. Vispa äggvitan till hårt
skum och vänd ner den försiktigt.
* Häll bladningen över pajskalet och låt stå minst 2 timmar.
* Garnera med bär, lite kaffe och/eller whisky, ev. lite riven blockchoklad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar