500 g vit fisk hackad
1 msk red curry paste
1/2 cup gröna bönor
3 msk limeblad
1 tsk salt
1 tsk socker
3 cups olja
Gör så här :
Blanda alla ingredienser i en bunke. Hetta upp oljan i en wokpanna och forma färsen till små "biffar". Fritera biffarna gyllen bruna i den heta oljan. Lägg över på ett hushållspapper så att överflödigt fett droppar av. Servera med dipsåsen och ev. jasmin ris.
Peanut Sweet Chilli Sauce
0,6 dl skivad chalotten lök
1,25 dl malda jordnötter
4 gurkor
2 challoten lökar
1 chilli
1/3 cup vinäger
2 tsk socker
1/2 tsk salt
1 msk hackad koriander
Gör så här : Koka upp vatten, salt, socker och vinäger i en kastrull och låt koka i 2-3 minuter. Dra av kastrullen och häll lagen i en skål. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om. Servera med de ljumna fiskbollarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar