Detta behövs:
1 msk matolja
1/2 gul lök
1 stor vitlöksklyfta
1 msk finhackad färsk fänkål
1 dl finhackad persilja
1 nät med blåmusslor
1/2 fl Wisby klosteröl
Havssalt och nymalen vitpeppar
2,5 dl vispgrädde
Gör så här:
Finhacka löken och vitlöken.
Tvätta musslorna under rinnande vatten, och dra bort allt "skägg". Kasta de musslor som är krossade.
Hetta upp oljan i en stor kastrull. Svetta löken,vitlöken och fänkålen i oljan, den ska bli mjuk men inte få färg. Häll i musslorna och slunga runt med löken, häll i ölen och låt ånga under lock tills musslorna öppnat sig. Skaka kastrullen under tiden så allt blandas. Lyft ur musslorna i en bunke. Tillsätt grädden i spadet, koka ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Vänd ned musslorna och den hackade persiljan. Servera med nybakt bröd och en källarsval Wisby Kloster...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar