onsdag 4 januari 2012

Nyårs canapéer...

Enligt rådande tradition de sista tre åren så firar vi nyår på Gotland i goda vänners lag. En av de stående elementen i detta koncept är att jag tar med mig en "Nyårslåda" ifrån Champagneklubben. Denna låda innehåller 3 speciellt utvalda Champagner. Till dessa mumsar vi i oss ett flertal olika canapéer. En flaska skumpa och tre sorters canapéer/dag med start den 30/11 :) En av årets gemensamma favoriter var denna (närmast på bilden) som önskades till nästa år också. Denna gjorde jag första gången till ett 70-års kalas och den var uppskattad även där. Här kommer det busenkla receptet! Halstrad pilgrimsmussla med bakad tomat och saffrans färskost. Finhacka en gul lök, svetta i lite olja med en innehållet ur en påse saffran tills löken är mjuk. Tillsätt ett par dl Philadelphiaost och rör ut i fräset. Smaka av med lite havssalt och låt kallna. Under tiden bakas cocktailtomater som kryddas med havssalt, lite strösocker, svartpeppar och olivolja i ca 15 minuter tills mjuka men inte helt trasiga i ca 150 grader.  Under tiden halstras pilisarna fint, och rundlar av toastbröd smörsteks. Smeta krämen på bröden, på med en mussla och sist läggs tomaten på. Enjoy... Skickat från min iPhone

Inga kommentarer: